Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت تسهیل روابط میان تجار و بخش‌های خصوصی ایران و کرواسی گفت: گروه‌های دوستی پارلمانی دوکشور می‌توانند با فعال کردن بیش از گذشته این مناسبات و تسهیل ارتباطات تجاری، روابط اقتصادی دوکشور را چند برابر رشد دهند.
به گزارش خبرگزاری آریا، زلاتکو حسن بگوویچ، رئیس گروه دوستی پارلمانی کرواسی و ایران امروز 30 خرداد ماه 1401 با دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قالیباف: پارلمان‌های ایران و کرواسی پیوند تجاری دو کشور را برقرار کنند
 زلاتکو حسن بگوویچ رئیس گروه دوستی پارلمانی کرواسی و ایران، صبح امروز (دوشنبه، 30 خرداد ماه) با حضور در بهارستان با دکترمحمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد.
دکتر قالیباف در این دیدار با ابراز امیدواری از اینکه این سفر در گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مؤثر باشد، گفت: سی‌اُمین سالگرد برقراری ارتباط رسمی میان ایران و کرواسی را تبریک می‌گویم و امیدواریم ارتباط پارلمانی میان دو کشور با تحرک بیشتری پیش برود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه دو کشور ایران و کرواسی، دوستان خود را در روز‌های سخت شناخته اند، یادآور شد: روز‌های سخت جنگ بالکان، ما را به هم نزدیک کرد، روابط را پایدار نگاه داشت و آن را در یاد دولت‌ها و ملت‌ها ماندگار کرد.
وی در ادامه با اشاره به روند مذاکرات وین که آمریکایی‌ها با تضادی که در حرف و عمل خود دارند، مانع به نتیجه رسیدن آن می‌شوند، عنوان کرد: در شرایطی که تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی علیه ایران اعمال می‌شود، مهم است که کدام کشور‌ها در شرایط سخت کنار یکدیگر می‌ایستند.
قالیباف با تاکید بر ایجاد مسیری پایدار و ماندگار برای ارتباطات دوکشور گفت: بهترین مسیر را برای ارتباطات پایدار، دولت‌ها و پارلمان‌ها تعیین می‌کنند و در این زمینه ارتقای روابط گروه‌های دوستی پارلمانی ضرورت دارد.
رئیس قوه مقننه با تأکید بر ضرورت تسهیل روابط میان تجار و فراهم کردن ارتباط بخش خصوصی میان دو کشور، اظهارکرد: اطمینان داریم برقراری این مناسبات می‌تواند ظرف یک سال، روابط اقتصادی دو کشور را چندین برابر افزایش دهد.
وی در همین زمینه تاکید کرد: لازم است گروه‌های دوستی پارلمانی دو کشور با افزایش تعامل برای رفع موانع همکاری‌ها اقدام و پیوند‌های بخش تجاری دو کشور را برقرار کنند.
رئیس گروه دوستی پارلمانی کرواسی و ایران: کرواسی برای برقراری روابط میان بخش خصوصی دو کشور با وجود محدودیت‌های تجاری تلاش می‌کند
زلاتکو حسن بگوویچ نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از سفر به ایران و دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: امسال، سی‌اُمین سالگرد برقراری روباط سیاسی میان کرواسی و ایران بوده و جمهوری اسلامی ایران جزو نخستین کشور‌های آسیایی بود که استقلال کرواسی را به رسمیت شناخت و اکنون که روابط در سطح خوبی قرار دارد، هیچ مسأله حل نشده‌ای میان دو کشور نیست.
رئیس گروه دوستی پارلمانی کرواسی و ایران با بیان اینکه باید کیفیت روابط میان دو کشور در زمینه‌های مختلف با توجه به شرایط جامعه جهانی ارتقا یابد، اظهار داشت: مناسبات دوستانه و عمیقی میان دو کشور وجود دارد و امیدواریم با به نتیجه رسیدن مذاکرات وین، روابط بیش از پیش توسعه یابد و این خواست قلبی ملت و دولت کرواسی این است.
حسن بگوویچ با اشاره به اهمیت برقراری روابط میان بخش خصوصی دو کشور، یادآور شد: بر این اساس اخیرا کنفرانسی تحت عنوان تجارت حلال ایران و کرواسی به میزبانی اتاق بازرگانی ایران برگزار شد که قدم مهمی برای پیوند بخش خصوصی و تجار دو کشور بود که باید این مسیر ادامه پیدا کند.
رئیس گروه دوستی پارلمانی کرواسی و ایران با اشاره به اهمیت توسعه مناسبات فرهنگی میان دو کشور خاطرنشان کرد: طی مذاکراتی که با دانشگاه زاگرب داشتم آن‌ها تمایل و تأکید داشتند زبان فارسی به عنوان یک رشته دانشگاهی در این دانشگاه تدریس شود و از سوی دیگر زبان کرواتی نیز در دانشگاه تهران تدریس شود که خود موجب تبادل دانشجو و فکر خواهد شد.
در این نشست علی اصغر خانی، رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و کرواسی و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ایران و کرواسی رئیس گروه دوستی پارلمانی کرواسی و ایران رئیس مجلس شورای اسلامی ایران و کرواسی میان دو کشور روابط میان دو کشور بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۱۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا

در شرایطی که معترضان به قانون "ماموران خارجی" روز جمعه خیابان منتهی به پارلمان در مرکز شهر تفلیس را مسدود کردند، رئیس شورای اروپا از نخست وزیر و رئیس‌جمهور گرجستان خواست فرصت تاریخی عضویت در اتحادیه اروپا را از دست ندهند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، شارل میشل، رئیس شورای اروپا، پس از تصویب قانون عوامل خارجی در گرجستان، با ایراکلی کاباخیدزه، نخست وزیر  این کشور ، گفتگوی تلفنی داشت و طی آن از مقامات تفلیس خواست که از این رویداد تاریخی غافل نشده و شانس عضویت در اتحادیه اروپا را از دست ندهند.

میشل شب گذشته، جمعه،در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس یادآور شد: «در گفت‌وگوی تلفنی با نخست‌وزیر گرجستان، آخرین تحولات گرجستان را مورد بررسی قرار دادم و حمایت کامل اتحادیه اروپا از همه شهروندان گرجستانی که آینده اروپایی کشور خود را در اولویت قرار می‌دهند، را تکرار کردم. آینده گرجستان به اتحادیه اروپا گره خورده و این شانس تاریخی را نباید از دست بدهند.»

همزمان، سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهور گرجستان نیز با رئیس شورای اروپا مذاکراتی تلفنی داشت و در آن تاکید کرد که لایحه عوامل خارجی که در پارلمان این جمهوری در حال بررسی است، مانع از همگرایی گرجستان با اتحادیه اروپا می‌شود.

رئیس جمهور گرجستان طی یک گفتگوی طولانی با شارل میشل در مورد رویدادهای در حال توسعه در این کشور، همگرایی اروپایی گرجستان و عواملی که مانع این امر می‌شود، به ویژه لایحه "شفافیت نفوذ خارجی" که مجدداً توسط اکثریت پارلمانی آغاز شده، بحث و تبادل نظر کرد.

علاوه بر این، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد که ایالات متحده لایحه "نفوذ خارجی" ارائه شده توسط پارلمان گرجستان را محکوم می‌کند.

وی گفت: اظهارات و اقدامات دولت گرجستان با ارزش‌های دموکراتیک زیربنای عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو ناسازگار است و در نتیجه مسیر گرجستان به سمت همگرایی یورو-آتلانتیک را به خطر می اندازد.

زاخارووا: روسیه در امور داخلی گرجستان مداخله نمی‌کند

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز درباره وقایع جاری در گرجستان در رابطه با قانون عوامل خارجی تاکید کرد که فدراسیون روسیه هرگز در امور سایر کشورها مداخله نکرده و نخواهد کرد. این دیپلمات افزود که مسکو به توسعه صلح آمیز، باثبات و شکوفای همه کشورهای قفقاز جنوبی از جمله گرجستان علاقه مند است.

دولت گرجستان معترضان را به انجام اقدامات تحریک آمیز متهم کرد

وزارت امور داخلی گرجستان شب گذشته اعلام کرد که معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس قصد داشتند  نمایشی سازمان دهی شده را اجرا و با پوشیدن یونیفرم‌های پلیس، اقدامات تحریک آمیز  و خشونت باری را انجام داده و آنها را به مأموران اجرای قانون نسبت دهند.

این وزارتخانه همچنین مدعی است که معترضان قصد داشتند اطلاعاتی نیز مبنی بر پیوستن برخی نیروهای پلیس به تظاهرات منتشر کنند.

این در حالی است که روز جمعه معترضان به قانون عوامل خارجی خیابان روستاولی در مرکز تفلیس را مسدود کردند. آنها همچنین از ساختمان پارلمان کشور به سمت هتل پاراگراف، محل برگزاری نشست سالانه بانک توسعه آسیایی حرکت کردند تا توجه میهمانان خارجی را به اقدامات خود جلب کنند.

پارلمان گرجستان در روز اول ماه مه لایحه "شفافیت نفوذ خارجی" را در قرائت دوم با اکثریت آرا تصویب کرد. البته در این جلسه بین نمایندگان حزب حاکم "رویای گرجستان"  و مخالفان درگیری رخ داد.

درگیری پلیس با معترضان به قانون "ماموران خارجی" در تفلیستجمع حامیان و مخالفان قانون "ماموران خارجی" در تفلیسگاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا
  • تعلیق مبادلات تجاری با اسرائیل ضروری بود/ نتانیاهو بی‌رحم است
  • اردوغان : دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان + تصاویر
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • امیدواریم مجلس یازدهم یکی دو لایحه مهم را قبل از رفتن تصویب کند/ هیچ تنشی میان دولت و مجلس نیست
  • علاقه‌مند به توسعه روابط با ایران در تمامی حوزه‌ها هستیم
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته